Štampane majice se veoma tražene širom sveta, a proizvodnja takvih majica je postala veoma unosan izvor zarade. Za štampu na belim majicama se najčešće koriste sublimacioni štampači (EPSON ili RICOH), dok je proizvodnja crnih majica značajno komplikovaniji proces. Za štampu na crnim (i ostalim bojenim) majicama se koriste DTG ink jet štampači (štampa direktno na tekstilu) ili laserski sa belim tonerom. Mana DTG tehnologije je veliko početno olaganje (3500 - 15000 EUR košta štampač) i visoka cena mastila. Mana laserske štampe sa belim tonerom je relativno komlikovan postupak i visoka cena kako tanera, tako i papira. 

Najnovija tehnologija za štampu na bojenim majicama se zove DTF (Direct To Film). Koriste se EPSON Inkjet štampači koji rade sa 6 boja. DTF boje su C/M/Y/K/W. Bela boja (W) se koristi umesto LC i LM u ovim štampačima. Štampa se na PET filmu i koristi se RIP softver (isti kao za DTG). Kod štampača je potreno uraditi prepravku za DTF, koju nudimo u okviru svojih usuga.

U ponudi imamo sve potrebno za ovu vrstu štampe, printere (A3 i A4), mastila, prah, folije za štampu, termo prese, RIP softver. Ukoliko ste zainteresovani, pozovite nas za prezentaciju i uzorke. Cene možete pogledati OVDE.

Prednosti korišćenja DTF tehnologije 

- relativno nisko inicijalno ulaganje u opremu

- jednostavna upotreba

- niska cena 

- kvalitet štampe

- trajnost otiska

Ceo proces možete pogledati OVDE.